Naar het schijnt…

… ga ik morgen op reis, voor menens en voor langes.

IMG_8202

Be careful what you wish for…!

Ik geloof dat het nu wel begint door te dringen. Zo de avond van tevoren bij pa en ma op de bank. Nu ik weer sta te stuntelen met die tas. Met accus, adapters en simkaarten. Met een heleboel twijfels in mn hoofd. Niet over de komende 6 maanden maar over wat er in die tas zit. Hoezo is dit iedere keer zoveel gedoe? En hoezo kan ik blijkbaar niks loslaten van dat alles wat er teveel in zit? Lekker belangrijk zeg. Tijd om te gaan.

Voordat ik jullie straks vanuit daar ga overvallen met verhalen, wil ik even heel trots zeggen dat ik geen doel heb. Er is niet eens een fatsoenlijk onderbouwde reden om te gaan. Ik had er gewoon zin in, precies 50 weken geleden, dus ik sloot de deal met mezelf dat ik terug zou gaan. In het kader van “be careful what you wish for cause it might happen for real!” is deze wel goed gelukt. Gewoon omdat het kan en omdat ik later als ik groot ben misschien niet meer zomaar kan doen waar ik zin in heb. Ik heb niet een moment een seconde over getwijfeld of ik wel zou gaan. En dat vind ik tof. Maar op reis zonder doel, zonder reden, zonder dat ik ergens voor vlucht, das wel iets nieuws 🙂 Er is geen oververmoeidheid, bewijsdrang, stress of gebroken hart te bekennen dit keer. Er valt niets te vluchten want mijn leven is pretty awesome zoals het is. Zo fijn zelfs, dat ik de afgelopen maanden en weken nauwelijks vooruitgeblikt hebt naar vandaag. Heb je er al zin in? (Meest gestelde vraag in de afgelopen periode). “Nee nog niet echt, ik doe nog zoveel leuke dingen hier, dat ik echt niet eens ruimte heb om me te verheugen op meer”. Centrale gedachte: het komt wel als het moet komen. Totaal niet vooruitdenkend. Gevolg: te laat met mijn visumaanvraag en diep in de buidel voor een spoedaanvraag, gewoon omdat ik het te druk had met genieten van mn leven en vergat vooruit te denken. Superhandig bezig An, maar gelukkig heeft het lot het ruimtschoots goed opgelost.

En nu is het zover geloof ik. De voorbereiding is af en de tas zit dicht, met moeite dus en met dank aan mams.

Jeetje. En nu? Wat ga je doen dan? (talking to myself)

Nou echt geen idee. Ik heb echt geen idee. Er is niet eens een plan. Ik weet alleen dat ik de eerste week in Goa zal zijn, op een yogamatje met Lyn, precies zoals vorig jaar. Maar verder ligt alles open en dat voelt echt prima. Ik hoop op lieve leuke open mensen om me heen, geen gevaren, verwondering en een gezond lichaam zonder doktersbezoeken. Gewoon zijn en me laten leiden door wat er is. Alles verandert altijd, dus een plan voegt denk ik niet zoveel toe. Go with the yogic flow.

“Ben je met alles klaar? Niks vergeten?” (Harry vanaf de bank)

Nee ik ben klaar geloof ik. Klaar om te gaan.

Tot snel! Zoen!

Advertisements

9 thoughts on “Naar het schijnt…

 1. Oh lieverd ga heerlijk genieten van je avontuur!!! Heerlijk eerste verhaal al, kijk nu al uit naar je volgende bericht. Hopelijk verloopt je reis goed. Heel veel plezier! Dikke kus van ons

  Like

 2. Hey Anne, goed en knap dat je nu gaat want als je straks groot bent, waarschijnlijk over een jaar of vijf, dan hangen er misschien een paar jankende kinderen aan je rok te trekken…en zal je een andere flow moeten creëren.
  GENIETEN!!!!!

  Like

 3. Zien, voelen, proeven, snuiven (geen coke), luisteren, delen, leven etc….genieten!
  Anne, hele fijne reis and may the Force be with you (welke film was dat ook al weer?)

  Liefs

  Oom Paul

  Like

 4. Zeg zusje, je bent vergeten me te vertellen dat je weer van die leuke verhalen ging schrijven. OOooww wat had ik graag samen met jou en Pieter ergens in India een berg willen beklimmen (ik haat, ik herhaal, haat klimmen) maar alles voor het uitzicht -). Ik zit helaas in de flow waar ome Harry het over heeft. Maar ik ga super mee genieten van al jouw avonturen. Oja, Pieter, ga jij ook een blog bij houden kan ik je ook volgen :-). Dubbel meegenieten :-). Reizen is het leukste wat er is, mooie herinneringen maken, vriendschappen sluiten, culturen ontdekken, do what the locale do en mega veel vrijheid. Enjoy lieve Anne. Xx

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s