Opgesloten in vrijheid

Soms interesseert het me echt geen reet dat ik opgesloten zit en het land niet meer uit kan. Zoals vandaag. Ik stel je graag voor aan Beri, Mardeen, Fawaz, Nasr, Hani, Sara, Mousa en Thanaa. 8 psychologen uit Syrië, Irak en Koerdistan. Werkend met onze kinderen en families op 14 verschillende kampen voor meer dan 10.000 vluchtelingen. Omstandigheden: ruk. Verhalen: verschrikkelijk. Situatie: schrijnend. Energie: onbeperkt. Je moet het maar doen hoor, week in week uit. Ik was al een miljard keer naar Europa gevlucht, klaar met de shit, maar godzijdank zijn zij als doorzetters hier. Voor die duizenden kinderen die de aandacht en het luisterend oor zooooo hard nodig hebben. En dus zoomden we vandaag in op NEEDS. Want die worden hier nauwelijks vervuld. En daar maken deze 8 A REAL CHANGE. “Het Masterplan”, noemden ze het zelf. Dat valt alleen maar uit te voeren met echt masters and that’s what they are.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s